fredag 7 april 2017

Inför v. 16

Hej

Nu närmar vi oss påsklov vilket jag tror alla tycker ska bli skönt! Det har varit en mycket intensiv period med temaarbete, Stockholmsbesök, ämnesövergripande arbete och besök av Jenny som syr medeltida kläder. Alla har idag fått prova kläder som vi får låna till vår teater som vi visar den 17/5.

Vi har just nu ett stort problem med löss på skolan. Detta behöver vi er hjälp med. Vi vill att ALLA luskammar sig och att ni gör det regelbundet under en period. Rekommendationerna är att man använder en luskam av stål, de är de bästa. Det är också viktigt att man luskammar ALLA i familjen. OM man hittar levande löss och behandlar för det så MÅSTE man fortsätta att luskamma, flera ggr under ett par veckors tid. Detta då äggen inte behandlas bort utan måste kammas bort!

Under vecka 16/17 kommer vi att arbeta färdigt med medeltiden. Vi kommer prata om Engelbrektupproret, Slaget vid Brunkeberg, Stockholms blodbad och det 100-åriga kriget som pågick ute i Europa. Vi avslutar med att Gustav Vasa blir kung. Eleverna har skrivit många olika typer av texter som vi ska försöka sätta ihop till en medeltidsbok.

Den här veckan har vi på mattelektionerna arbetat färdigt med kapitel 5 i boken. På fredag v.16 är det dags för ett mattetest på kapitel 5. Efter påsklovet kommer vi att träna och förbereda inför testet. I no-undervisningen kommer vi efter lovet läsa kemi. Det kommer att handla om lösningar och blandningar.

Tisdagen den 18/4 ses vi igen men den dagen är en kort skoldag så eleverna slutar kl 12.

Det är bokbuss 20/4 så glöm inte att ta med böcker som ligger hemma.

Fredagen den 21/4 får vi besök av NTF Sörmland som informerar om trafiksäkerhet.


Ha ett trevligt påsklov allesammans!

mvh Sofia, Peter, Yvonne, Johnny och Lukas


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inför v 18 Onsdag morgon ,direkt efter ledigheten har vi två av de sista nationella proven i engelska. På fredagen  är det skriftligt pro...