fredag 9 december 2016

Inför v.50

Ännu en vecka som har gått rasande fort! Idag hade vi pysseldag tillsammans med fadderbarnen. Allt flöt på bra och vi hade en fin julstämning. Under nästa vecka har vi en extra pysseldag bara för våra elever.

Den här veckan har vi på fysiklektionerna avslutat arbetsområdet som handlade om luft och vi har nu startat med arbetsområdet med ljud. Vi tittade på film om ljud och pratade och diskuterade om vad ljud är och hur ljud bildas. Under nästa vecka ska vi läsa texter i NO-boken, skriva faktatext om ljud och arbeta med ljudexperiment.

På mattelektionerna har vi gått igenom provräkningen och tittat på ett resultatblad som visar vilka förmågor i matematiken som finns och vilka förmågor man eventuellt behöver träna mer på. Några elever kommer att få göra omprov i matten och det är på onsdag som vi kommer att göra detta. Dessutom har vi startat med ett nytt kapitel som handlar om tid, tabeller och diagram. Först startar vi med att repetera digitala klockan och arbeta med att beräkna tidsskillnader. Träna gärna hemma om det är så att man är osäker på analoga/digitala klockan.

På måndag åker vi skridskor igen på Rosvalla. Vi vill precis som förra gången ha in via lapp eller mail de elever som tar sig hem på egen hand eller blir hämtade nere på Rosvalla när lektionen är slut. De behöver inte ha med sig någon dator på måndag.

I svenska har vi arbetat med sj-ljudet och läsförståelse. Det ligger en ny stavningsläxa underläxfliken.

Trevlig helg!

Sofia, Peter, Yvonne, Johnny och Lukas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inför v. 22

Tiden bara rinner iväg, paniken har infunnit sig då vi inte är klara än med allt vi vill hinna innan sommarlovet! 😃 Nästa vecka är en &qu...