fredag 26 augusti 2016

Inför v. 35

Hej

Vilken sommarvärme vi haft denna vecka! Eleverna har varit väldigt varma, svettiga och törstiga när de kommer in från rasterna! Med värmen så har vi också fått en mängd objudna gäster på skolgården, nämligen getingar. Många har missat att slänga sina fruktrester i papperskorgarna vilket gjort att invasionen blivit enorm. Detta har gjort att många har blivit stungna. Vi har nu beslutat oss för att vi äter eventuell frukt i klassrummen.

Denna vecka har vi i ämnet svenska repeterad ordklasserna verb, substantiv och adjektiv samt tränat stavning(dubbeltecknad konsonant). Vi kommer att fortsätta träna ordklasserna även nästa vecka.
I SO har vi arbetat med samhällskunskap och pratat om världen, världsdelarna, Norden, EU m.m. Detta arbetet fortsätter i nästa vecka.
I NO har vi startat med biologi och ämnet människokroppen. Eleverna har fått göra ett VÖL (vet - önskar veta-lärt oss) schema. De har också tittat på film om huden, gjort ett test på vart på kroppen en nål känns mest och skrivit faktatext.
I matematik arbetar vi med multiplikation/division.

Eleverna har fått två läxor till nästa vecka; en i engelska(tisdag) och en i matematik(fredag). Det står info under läxfliken om detta.

På tisdag har vi föräldramöte i matsalen kl 18.00-19.00. Har ni några frågor ni vill att vi tar upp så maila oss gärna i förväg. Har ni inte möjlighet att närvara så maila gärna oss det så att vi vet ungefär hur många som förväntas komma.

Med förhoppning om en solig och varm helg!

Sofia, Peter, Yvonne och Johnny


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Information angående bygget på Bryngelstorpskolan

Nu är bygget på skolgården i full gång och flera entreprenörer med personal är på plats. Det har tyvärr skett en hel del skadegörelse på by...