fredag 12 februari 2016

Inför v. 7

Hej

Även denna vecka har rusat iväg. Vi har haft otur med våra praktisktestetiska ämnen denna vecka. Yvonne har tyvärr varit sjuk så det blev ingen syslöjd, Marija har vabbat vilket gjorde att musiken och elevens val uteblev dessutom har Anneli. Som tur var kunde Peter Hi hoppa in på onsdagen och lösa lite idrott för åk 4. Det är tuffa sjuktider nu men vi kämpar på och hjälps åt så mycket vi kan!
Vi har denna vecka arbetat färdigt med fjällen och några fjällandskap. Vi har  börjat prata om älvar och sett på film om Norrbotten och Västerbotten vilket eleverna ska arbeta med på måndag.

På biologin har vi skrivit faktatext om myror och svarat på frågor om skogen. I matte har vi tränat mycket på digital tid och vi har även startat med ett matteprojekt som heter Månresan. Mer info om Månresan kommer. Nästa vecka är det dags för ett test i subtraktion och eleverna kommer även att ha ett prov på fågelarter. På Classroom finns ett bildspel med fåglarna så att de kan träna hemma.

Eleverna har på onsdagar arbetat med muntliga presentationer. De har valt ämne själva, fördjupat sig i det och gjort presentationer i Drive. Vi kommer under nästa vecka att dra igång redovisningen av det arbetet. Eleverna kommer att redovisa i lite mindre grupper.

På måndag är Sofia föräldraledig, Lina och Peter Hi kommer att hålla i sv/so-undervisningen.

På onsdag ska vi till Träffen för att tävla i Schackfyran. Vi kommer åka buss dit och tillbaka. Vi är tillbaka till lunch.

Trevlig helg

Sofia och Peter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Information angående bygget på Bryngelstorpskolan

Nu är bygget på skolgården i full gång och flera entreprenörer med personal är på plats. Det har tyvärr skett en hel del skadegörelse på by...