måndag 31 augusti 2015

V. 36

Hej,

Nu är vi igång för fullt! Första veckan sprang iväg i full fart!
Vi har börjat arbeta i ämnena engelska, svenska, matematik, NO samt de praktiskestetiska ämnena. I svenska repeterar vi kring skrivregler, alfabetisk ordning, vokaler och konsonanter. I matematik kommer vi att starta med tallinjen samt sätta strukturen kring hur vi skriver i vårt räknehäfte. I NO arbetar vi med elevernas egna tankar och frågor kring ämnet NO. I ämnet engelska har vi börjat med att prata om Storbritannien och dess olika delar, flaggor och dialekter.

Vi kommer under v. 36 börja med SO. Där kommer vi att starta med samhällskunskap och lära oss vad ämnet innehåller för delar samt börja prata om demokrati, beslutsprocesser och mänskliga rättigheter.

Gällande läxor så kommer vi, så här i början, att fokusera på en läxa och det blir i ämnet engelska. Eleverna kommer främst ha glosor och text i läxa. Alla läxor skrivs in under läxfliken här på bloggen.

Vi vill också passa på att påminna om att det är föräldramöte på tisdag 8/9 klockan 18-19 i matsalen. det är också viktigt att ni, som ännu inte lämnat in datoravtalet gör det snarast då datorerna är på ingång.


mvh Sofia och Peter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Information angående bygget på Bryngelstorpskolan

Nu är bygget på skolgården i full gång och flera entreprenörer med personal är på plats. Det har tyvärr skett en hel del skadegörelse på by...