fredag 25 april 2014

Engelska, Matematik och NO

Engelska
Vi har repeterat påskorden som vi övade på innan påsk. Vi har också arbetat med begrepp på möbler och olika rum i våra hem. De ord som vi övat på att lära oss dennna vecka är: chair, table, lamp, cupboard, television/tv, livingroom, bathroom, kitchen och bedroom. När vi ändå var inne på området hem övade vi på fraserna: I live in a house, I live in a town, I live in a flat. De är så duktiga! Det är så roligt att höra när de berättar om sina kopplingar mellan spel och engelska ord/begrepp. Ibland får de riktiga aha-upplevelser!

Matematik
Den här veckan har vi dels arbetat vidare med olika strategier för att räkna ut skillnaden. Vi har också arbetat med klockan, den digitala. Några kan klockan digitalt andra upplever att det är krångligt.
När det gäller uppgifter med problemlösning som jag blandar in emellanåt, övar vi på att kunna klura ut, både på egen hand  och i par/grupp, hur man ska göra. Vi övar mycket på att kunna berätta hur man tänkt, hur man kommit fram till sin lösning. Det övar vi på att göra både muntligt och skriftligt med ma- begrepp och symboler. Det kan vara svårt! De blir säkrare och säkrare.

NO
Arbetet med universum fortsätter, vi har pratat om stjärnor, stjärnbilder och stjärntecken.
Parallellt med det arbetet kommer vi också framöver att arbeta med NTA-lådan Jord. Den har vi precis påbörjat och eleverna har fått en liten läxa tills på tisdag (29/4). De ska ta med sig lite jord, ca 2 dl, i en plastpåse. Jorden ska tas ute i naturen och inte från en påse med blomjord/planteringsjord. Vi ska nämligen undersöka jorden och se vad vi kan hitta i den... en del tycker att det låter jättespännande medan andra tycker att det känns lite läskigt. Det kan ju dyka om något litet djur som man inte gillar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Information angående bygget på Bryngelstorpskolan

Nu är bygget på skolgården i full gång och flera entreprenörer med personal är på plats. Det har tyvärr skett en hel del skadegörelse på by...