söndag 15 december 2013

Engelska, Matematik och No

Engelska
Vi har förutom att repetera "kroppsorden", som vi gått igenom och övat på tidigare, också lärt oss några "julord".
Många kunde redan säga God Jul och Gott Nytt År på engelska. Det har de lärt sig via julsånger. Vi gick igenom ord som de tyckte kunde vara bra att kunna, t.ex. önskelista, julklappar, julgran och tomte. Fråga dem gärna och se om de kommer ihåg några av orden. Vi kommer att arbeta vidare med orden under kommande vecka.

Matematik
De senaste veckorna har vi arbetat en del med klockan. Vi har gått igenom och övat på att lära oss alla klockslag. De svåraste klockslagen har visat sig vara fem i halv och fem över halv. Några är helt säkra på klockan och då har de fått arbeta med problemuppgifter om tid när vi andra tragglat med tider och klockslag. Vi har inte arbetat med digital tid än annat än när vi tittar på schemat.
Vi har också arbetat med att räkna med symboler t.ex. som egyptierna eller Mayafolket. Det har många tyckt varit kul. I fredags gjorde vi också en av kommunens gemensamma diagnoser för år 2.

No och NTA-låda
Under terminens sista veckor arbetar vi med NTA-lådan Balansera och Väga. Många är trötta nu och att göra uppdrag från lådan gör att det känns lite lättare. Man arbetar laborativt i par och dokumentationen i den här lådan är inte alltför betungande. Första uppdraget var att kunna balansera en fjäril i papper på en trubbig udd. Ett inte helt lätt uppdrag, efter genomfört uppdrag fick de som ville ta hem fjärilen för att låta föräldrar och syskon få prova på uppgiften. Några av er kanske har klarat av det?
I NTA-lådan har vi också genomfört uppdrag med balansbräda och balansvåg. Vi har också tillverkat enkla mobiler bestående av sugrör, gem och pappersbitar. De hänger nu i taklamporna i klassrummen.
När det gäller temat om kroppen har vi lärt oss om hjärnan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inför v. 22

Tiden bara rinner iväg, paniken har infunnit sig då vi inte är klara än med allt vi vill hinna innan sommarlovet! 😃 Nästa vecka är en &qu...