fredag 26 april 2013

Smartare än en ettagluttare

Vi har haft en variationsrik vecka. Här kommer en frågesport för att kolla om ni är smartare än en ettagluttare. Skriv svaren i kommentarsfältet längst ner... om ni vågar!


Vi inledde med bokstavsarbete kring bokstaven J. Vi samlade även ord som lät som j men stavades annorlunda, t.ex. med dj, hj, gj och g.

Restless Wolverine
http://flic.kr/p/8AQniY

1. Vilket djärvt djur är det här? 


SO-arbetet kring Vårt Samhälle avslutades med att vi tillsammans dramatiserade hur pengar cirkulerar. Några spelade arbetare som fick lön. De gick sedan vidare och tog ut pengar i bankomaten och gick sedan vidare för att äta lunch på en pizzeria. Pizzeriaägaren behövde mer ingredienser så hon ringde en grossist osv... Det blev diplomutdelning som final till alla duktiga elever i klass 1.

2. Hur mycket ska du betala i skatt om du tjänat 3000 kr?  
I torsdags fick vi se en fantastisk musikal av tvåorna. De jämförde jordens uppkomst utifrån världsreligionernas berättelser och naturvetenskapens teorier. Ett stort tack till tvåornas team, som jobbat mycket för att få sång, rörelse och tal att samspela så fint. Alla övriga av skolans elever och personal satt som ljus och njöt av skådespelet.

3. Vilka är de tre olika barrträden?


Lite duggregn stoppade oss inte från att gå ut i skogen på fredag morgon. Vi fick en mysig och lärorik skogsstund som innehöll  matte- och engelskalek med Annette, fika och kojlek med Peter och rebusövning med Marika.

Vi har löst rebusar både inne och ute i svenskan under veckan. I skogen fick barnen göra egna rebusar med hjälp av första bokstaven i varje föremål, som de sedan bildade ett ord av.

4. Vilket är ordet? 4 bokstäver.

5. Vilket är ordet? 6 bokstäver.


6. Hur säger man på engelska:
-Vad heter du?
- Jag heter...


Skön helg!

2 kommentarer:

 1. Frågesport
  1 Järv
  2 930 kr
  3 Tall, Gran , En
  4 Skog
  5 Tekopp
  6 What is your name?
  My namne is ...

  SvaraRadera
 2. Bra vågat!
  På fråga 2 har vi lärt oss 1000 kr, men 930 kr är kanske det riktigt rätta.
  På fråga 6 är det My name is, men vi tar inte fel för stavning.
  Så ja, vi kan säga att Ni är lika smart som en ettagluttare.
  Grattis och tack för att Ni deltog! :)

  SvaraRadera

Information angående bygget på Bryngelstorpskolan

Nu är bygget på skolgården i full gång och flera entreprenörer med personal är på plats. Det har tyvärr skett en hel del skadegörelse på by...