fredag 3 juni 2016

Inför v. 23

Hej

Oj vilken solig och varm vecka vi har haft. Det har varit ett svettigt gäng som kommit in efter rasterna denna veckan. Det har också varit rätt svettigt och varmt i klassrummen i slutet av dagarna.

Vi har nu avslutat vikingatiden med den sista delen av vår Vikingadagbok. Eleverna har också förberett sig inför provet som är på tisdag. Eleverna har fått följande ställen att studera inför provet på;
1. en text på google classroom
2. sin blåa bok med ord/begrepp
3. en länk på drive till begreppsmaskinen
4. arbetshäftet

Eleverna har också i läxa att träna på refrängen till Vi har en värld. Länken till den finns även den delad på drive.(  https://www.youtube.com/watch?v=7Jn0mfMWJs8&feature=youtu.be )

Eleverna har i NO arbetat med vulkaner. De har tillverkat vulkaner och kommer att fortsätta att experimentera med dem på tisdag.

På tisdag är Sofia ledig men Ingrid P och Peter kommer att genomföra historieprovet.
På onsdag ska vi försöka genomföra lite "belöning" för läsutmaningen som pågått i klassrummet under våren.
På torsdagen kommer eleverna i åk 4 att få titta och heja på då pedagogerna möter årskurs 6 i brännboll.

Vi håller alla tummar och tår för att det fina vädret håller i sig så att skolavslutningen kommer att hållas på Vallarna nästa fredag.

En liten påminnelse; skicka gärna med en tom pappkasse till skolan då vi kommer börja tömma lådor och pärmar på saker vi gjort färdigt under åk 4.

Trevlig helg

Sofia, Peter och Marie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Information angående bygget på Bryngelstorpskolan

Nu är bygget på skolgården i full gång och flera entreprenörer med personal är på plats. Det har tyvärr skett en hel del skadegörelse på by...