måndag 22 juni 2015

Hej alla elever och föräldrar på Bryngelstorpskolan!

Så har det blivit dags att gå på sommarlov. Efter ett läsår med många intryck hoppas jag nu att ni alla får möjlighet att njuta av lite ledig tid tillsammans, bada, spela spel, läsa och njuta av en och annan glass.

När jag tänker tillbaka på läsåret är det många saker som dyker upp. Att vi nu är en något mer mångkulturell skola känns fantastiskt. Strömmen av nya elever har fortsatt, kul! Pedagogerna som har gjort ett fantastiskt jobb och gått många utbildningar som bidragit till nytänk och utveckling. Det fortsatta tjatet på fastighetsansvariga om att vi vill ha mer uppfräschning och på huvudman om att vi behöver mer lokaler. Inget gensvar än så länge men plötsligt händer det!!!
Under året har vi fått ny personal som gett ny inspiration. Jag har gjort mitt andra år på rektorsutbildning, vilket lett till nya tankar och goda kunskaper. Men framför allt blir jag varm i hjärtat när jag tänker på alla möten med trevliga, kreativa och härliga barn som varit under läsåret.
 
Vid en summering känns det bra att se att vi valt rätt väg mot nya mål och de utmaningar vi stod inför. Vårt nystartade utefritids har varit efterfrågat, nyfikenhet och lust att lära finns hos våra elever. Att skapa en skola med stimulerande lärmiljöer är ett ständigt pågående arbete. Utifrån de medel och lokalförutsättningar vi har så har vi lyckats väldigt väl. En annan viktig del har varit våra fortbildningar där pedagoger lyfter och inspirerar varandra. Jag är stolt över alla dessa duktiga elever och pedagoger, att få vara rektor på Bryngelstropskolan är ett fantastiskt uppdrag på många sätt.

Framåt
Till sommaren har Eva Rydström valt att gå i pension och vår skolsköterska Helene Ahlberg Regner går i pension i september, vi kommer att sakna dem men önskar dem lycka till. Emma i förskoleklass/fritids gör sin sista arbetsdag 12/6 och Mathias åk2/fritids sin sista den 24/7. Vi önskar dem trevlig resa!
Skolan växer och till nästa läsår hälsar vi ytterligare 11 nya elever samt 48 förskoleklassbarn välkomna.
Vårt utefritids utökar med barn från årskurs tre.

Jag är glad att få hälsa tre ny pedagoger välkomna till skolan. Anna-Lena Åslund Spasovski, lärare/speciallärare. Peter Mörlid, kurator, som kommer att finnas på skolan en dag i veckan. Annika Linnemihl, fritids.
Maria Lindblom hälsas välkommen på sin nya tjänst som biträdande rektor.

Upptaktsdag för skolans personal är planerad till den 14 augusti. Det betyder att fritids är stängt den dagen.

Skolstarten i augusti känns långt bort, men jag vill ändå passa på och önska välkommen tillbaka den 19 augusti.  Då ska vi fira att skolan börjar igen!.

En riktigt härlig och skön sommar önskar jag er alla!
Anna K KjellbergInga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inför v 17

Hej Nu känns det som att våren verkligen har kommit. Hoppas det fina vädret har kommit för att stanna... Denna vecka har vi på riktigt s...