fredag 30 augusti 2013

Svenska vecka 35

Nu är ABC-klubben igång med nya äventyr! Detta året är Diamantjakten läsebokens titel. Fortfarande handlar berättelsen om kompisarna Asta, Bea och Cesar. Eleverna har fått sätta igång med den nya arbetsboken som hör till. I onsdags fick de hem sin nya läxa, första kapitlet handlar om Resande nallar. Läxan kommer normalt att vara onsdag - onsdag (men denna gång blir det till torsdag).

I år kommer vi också att pröva ut ett nytt material som heter En läsande klass. Boken kommer egentligen ut i april, men nu har vi fått chansen att testa att lära oss mer om läsfixarna Spågumman, Detektiven, Reportern/Frågeapan, Cowboyen och Konstnären. Utifrån dessa figurer utvecklar vi vår läsförståelse genom att samtala och skriva tillsammans om olika texter 30 minuter varje dag. Den här veckan har vi fått en introduktion av läsfixarna, men från och med nästa vecka lär vi oss om en läsfixare i taget.

Vi fröknar har även fått läsa mycket ur olika böcker som eleverna haft med sig i form av sommarläxa. Vi fortsätter med läsandet och har inte eleverna haft med sig någon bok ännu så är det inte för sent. Ta gärna med en bok, tjock eller tunn spelar ingen roll.

I våra små sol-vind-vattengrupper på tisdagar jobbar vi med musik, engelska och svenska. Under svenskastunden satsar vi på att skriva texter parvis vid datorn. I tisdags gjorde vi personbeskrivningar om sagofigurer och kändisar. Kul att infoga bild! :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Information angående bygget på Bryngelstorpskolan

Nu är bygget på skolgården i full gång och flera entreprenörer med personal är på plats. Det har tyvärr skett en hel del skadegörelse på by...